5 kertaa, kun sinun ei pitäisi ottaa lainaa

 

lainaa 10000

Jotkin lainat on varattu tiettyä ostoa varten. Voit ostaa asunnon asuntolainalla, ostaa auton autolainalla ja maksaa korkeakoulun opintolainalla. Asuntolainalla asuntosi toimii vakuutena. Vastaavasti autolainan tapauksessa vakuutena on ostamasi auto.

Mutta henkilökohtaisella lainalla ei usein ole vakuuksia. Koska se on vakuudeton omaisuudella, jonka lainanantaja voisi takavarikoida, jos laiminlyöt lainan, lainanantaja ottaa suuremman riskin ja veloittaa sinulta todennäköisesti korkeamman koron kuin asuntolainasta tai autolainasta. Se, kuinka korkea korkotasosi on, voi riippua useista tekijöistä, kuten luottopisteistäsi ja velka-tulosuhteesta.

Joissakin tapauksissa on saatavilla myös vakuudellisia henkilökohtaisia lainoja. Vakuus voi olla pankkitilisi, autosi tai muu omaisuus. Vakuudellinen henkilökohtainen laina voi olla helpompi saada ja maksaa hieman alhaisemmalla korolla kuin vakuudeton laina. Kuten minkä tahansa muun vakuudellisen lainan kohdalla, saatat menettää vakuutesi, jos et pysty pysymään maksujen perässä.

1. Luottokorttivelkojen yhdistäminen

Jos olet velkaa huomattavan saldon yhdestä tai useammasta korkeakorkoisesta luottokortista, henkilökohtaisen lainan ottaminen niiden maksamiseksi voi säästää rahaa. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa luottokortin keskikorko on 19,49%, kun taas henkilökohtaisen lainan keskikorko on 9,41%. Tämän eron pitäisi antaa sinun maksaa saldon nopeammin ja maksaa vähemmän korkoa yhteensä. Lisäksi on helpompi seurata ja maksaa yhtä velkaa useiden velkojen sijaan.

Henkilökohtainen laina ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehtosi, koita myös casino-online tässä. Sen sijaan saatat pystyä siirtämään saldosi uudelle luottokortille alhaisemmalla korolla, jos täytät vaatimukset. Jotkut saldonsiirtotarjoukset jopa luopuvat korosta kuuden kuukauden tai pidemmän kampanjan ajaksi.

2. Muiden korkeakorkoisten velkojen maksaminen

Vaikka henkilökohtainen laina on kalliimpi kuin jotkut muut lainatyypit, se ei välttämättä ole kallein. Jos sinulla on esimerkiksi palkkapäivälaina, sen korko on todennäköisesti paljon korkeampi kuin henkilökohtainen laina pankista. Vastaavasti, jos sinulla on vanhempi henkilökohtainen laina, jonka korko on korkeampi kuin mitä sinulla olisi tänään, sen korvaaminen uudella lainalla voi säästää rahaa. Ennen kuin teet sen, muista kuitenkin selvittää, liittyykö vanhaan lainaan ennakkomaksusakkoa tai uuteen lainaan hakemus- tai aloitusmaksuja. Nämä maksut voivat joskus olla huomattavia.

3. Kodin remontin tai suuren oston rahoittaminen

Jos olet ostamassa uusia laitteita, asentamassa uutta uunia tai tekemässä muita isoja ostoksia, henkilökohtaisen lainan ottaminen voi olla halvempaa kuin myyjän kautta tapahtuva rahoitus tai laskun maksaminen luottokortille. Kuitenkin, jos kotiisi on kertynyt pääomaa, asuntolaina tai asuntoluotto voi olla vielä halvempi. Tietenkin nämä ovat molemmat vakuudellisia velkoja, joten asetat kotisi vaaraan.

4. Suuren elämäntapahtuman maksaminen

Kuten minkä tahansa suuren oston yhteydessä, kalliin tapahtuman, kuten baarin tai bar mitzvan, merkittävän merkkipäiväjuhlan tai häiden rahoittaminen voi olla halvempaa, jos maksat sen henkilökohtaisella lainalla luottokortin sijaan. Bridesin ja Investopedian vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan yksi viidestä yhdysvaltalaisparista käyttää lainoja tai sijoituksia häiden maksamiseen. Niin tärkeitä kuin nämä tapahtumat ovatkin, voit myös harkita pienentämistä jonkin verran, jos se tarkoittaa velkaantumista tulevina vuosina. Tästä samasta syystä lainan ottaminen loman rahoittamiseen ei ehkä ole hyvä idea, ellei se ole elämän matka.

5. Luottopisteiden parantaminen

Henkilökohtaisen lainan ottaminen ja sen maksaminen ajoissa voi auttaa parantamaan luottopisteitäsi, varsinkin jos sinulla on aiemmin jäänyt maksamatta muita velkoja. Jos luottoraportissasi näkyy enimmäkseen luottokorttivelkoja, henkilökohtaisen lainan lisääminen saattaa myös auttaa ”luottoyhdistelmääsi”. Erityyppisten lainojen omistaminen ja sen osoittaminen, että osaat käsitellä niitä vastuullisesti, katsotaan plussaksi pisteellesi.

Tosin tarpeettoman rahan lainaaminen luottopisteiden parantamisen toivossa on vaarallinen ehdotus. On parempi maksaa kaikki muut laskusi ajallaan samalla kun yrität ylläpitää matalaa luottojen käyttöastetta.