Huomioitavaa ennen lainan ottamista

veronpalautukset-2022

Haaveiletko uudesta autosta? Tai ehkä tarvitset vähän ylimääräistä rahaa satuhääsi varten tai suunnittelet perheen perustamista? Henkilökohtainen laina tai casino voi olla juuri se rahoitusratkaisu, jota tarvitset toiveidesi täyttämiseen. Henkilökohtaisen lainan ottaminen voi olla suuri päätös, joten olemme koonneet luettelon 6 asiasta, jotka on otettava huomioon ennen hakemuksen jättämistä – varmistaaksesi, että olet lähempänä unelmaasi.

1. Täytänkö henkilökohtaisen lainan vaatimukset?

Ensimmäinen asia, joka on mietittävä, on, täytätkö henkilökohtaisen lainan saamiseksi vaadittavat vähimmäisvaatimukset. Perusvaatimukset ovat:

  • Olet vähintään 18-vuotias
  • Sinulla on säännölliset tulot
  • Olet sen valtion kansalainen, josta pyrit lainaa saamaan
  • Saatavilla olevat tiedot nykyisestä taloudellisesta tilanteestasi

Hyödyllinen mittari nykyisestä taloudellisesta asemastasi on, että syötät tietosi lainavoimalaskuriin ennen kuin jatkat henkilökohtaisen lainan hakuprosessia. Hakemukseesi sovelletaan lainaehtoja sen jälkeen, kun se on lähetetty.

2. Mihin henkilökohtainen laina on tarkoitettu?

Seuraava askel on miettiä, mihin haluat lainan käyttää. Markkinoilla on paljon erilaisia ​​lainoja, joten on tärkeää valita laina, joka sopii tilanteeseesi ja mihin aiot käyttää. 

Vakuudeton henkilökohtainen laina

Vakuudeton henkilökohtainen laina on laina, joka tarjotaan ilman vakuuksia omaisuudelle, kuten autolle tai talolle. Tämäntyyppistä lainaa käytetään usein matkustamiseen, häihin tai velkojen yhdistämiseen, ja vaikka sen korko on hieman korkeampi kuin vakuudellisella lainalla, se antaa sinulle vapauden lainata rahaa ilman vakuuksia.

Autolaina

Autolaina on loistava tapa ostaa uusi tai käytetty auto ilman, että sinun tarvitsee käyttää pitkiä aikoja säästöjen kerryttämiseen. Autolainan korko on usein alhaisempi kuin vakuudettoman henkilölainan, koska autoa käytetään vakuutena edellyttäen, että ajoneuvo on alle 7-vuotias.

Joustolaina

Joustolaina toimii kuin luottoraja, jonka avulla voit nostaa varoja tarpeen mukaan. Tämä eroaa perinteisestä henkilökohtaisesta lainasta, koska maksat korkoa vain nostamillesi varoille koko kertasumman sijaan. Tämä lainatyyli sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa saatat joutua maksamaan asioita eri aikoina, kuten kodin remontti, uusi vauva tai häät. Parasta tämäntyyppisessä lainassa on, että voit sukeltaa varoihin niin usein kuin tarvitset ilman ylimääräisiä nostokuluja. Tutustu henkilökohtaiseen lainavertailuomme, joka auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan lainan.

3. Mitkä ovat korot?

Korko on summa, jonka pankki tai rahoituslaitos muuttaa lainatun rahan päälle. Ihannetapauksessa haluat valita henkilökohtaisen lainan, joka voi tarjota sinulle alhaisimman mahdollisen koron, jotta voit keskittyä lainaamasi rahan maksamiseen lisäkoron sijaan. Lainan tyyppi määrää koron. Tyypillisesti, jos laina on vakuutena omaisuuserällä, korko on alhaisempi kuin vakuudettoman lainan. Tarkastele tämänhetkisiä henkilökohtaisten lainojen korkojamme nähdäksesi, kuinka voimme verrata meitä muihin markkinoihin.

4. Mitkä ovat henkilökohtaiseen lainaan liittyvät maksut?

Jokaiseen lainaan liittyy erilaisia ​​kuluja. Maksuihin, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kuuluvat:

  • Lainauksen perustamismaksu
  • Huoltomaksu
  • Varhainen poistuminen
  • Ennenaikainen takaisinmaksu
  • Vakuutus
  • Kotiutusmaksut

Muista ottaa aikaa näiden maksujen huomioimiseen, kun päätät lainasi tyypistä ja laina-ajasta välttääksesi turhat kulut.

5. Mikä on laina-aika?

Lainan pituus määrää lyhennyksen summan ja koron määrän, jonka maksat lainan voimassaoloaikana. Mitä pidempi laina-aika, sitä pienemmät kuukausierät ovat. Suurin osa henkilökohtaisista lainoista voi olla 1-7 vuotta.

6. Miten aiot maksaa sen pois?

Tämä vaikuttaa itsestään selvältä, mutta on tärkeää suunnitella, kuinka aiot maksaa velan takaisin. Maksatko viikoittain, kahdesti vai kuukausittain? Aiotteko maksaa sen pois aikaisemmin kuin määräaika? Nämä keskeiset tekijät auttavat sinua valitsemaan oikean lainan, jotta vältyt turhilta kustannuksilta.

Kun harkitset näitä 6 kohtaa, voit varustautua kaikilla tarvittavilla työkaluilla tehdäksesi oikean päätöksen tarpeisiisi ja voit olla varma, että olet oikealla tiellä saavuttaaksesi taloudelliset unelmasi.