Edullinen ja turvallinen pikavippi

Pikavippi on helppo ja yksinkertainen tapa ottaa pieni laina silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Tällaisia tilanteita voi tulla vastaan vaikkapa remonttia tehdessä, uutta autoa hankittaessa tai kun täytyy ostaa uusi pesukone hajonneen tilalle.

Pikavippiä haettaessa on hyvä tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja vertailla erilaisten pikalainojen hintoja. On hyvä ottaa huomioon myös muut kulut, kuten tilinhoitomaksut ja nostopalkkiot. Ennen lainan hakemista on tärkeä varmistaa, että laina ja siihen liittyvät muut kulut voidaan maksaa ajallaan.

Vaihtoehtoja pikavipille

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi nopeasti. Ne voivat olla hyödyllisiä, mutta ne voivat myös aiheuttaa taloudellisia ongelmia. Siksi onkin paikallaan ennen lainan ottamista miettiä, mitä muita keinoja taloudellisen tilanteen parantamiseksi voisi olla? Yksi vaihtoehto on karsia turhat ostokset pois ja säästää. Jos harrastaa nettikasinopelaamista, voi pelibudjettia tiukentaa ja hyödyntää veikkausbonukset, jotka mahdollistavat pelaamisen ilman oman rahan käyttämistä. Jos omaa kädentaitoja, voi aina myydä itse tehtyjä käsitöitä tai palveluita, esimerkiksi ruohonleikkuuta tai ikkunan pesua. Näillä keinoilla voidaan nopeasti hankkia hieman ylimääräisiä tuloja.

Pikalaina voi siis olla hyvä idea, jos oma talous on vahvalla pohjalla ja takaisinmaksu on varmaa. Pikavippien vaikutus talouteen riippuu todella paljon siitä, miten niitä käytetään. Jos vippejä otetaan vastuullisesti ja niiden avulla pystytään hoitamaan lyhytaikainen rahapula, voi niistä olla paljon iloa. Liian usein otetut tai liian suuret pikavipit voi ajan myötä heikentää taloudellista tilannetta entistä enemmän. Siksi onkin hyvä vaihtoehto miettiä myös pidempiaikaisia säästömuotoja, esimerkiksi rahastoja, joiden avulla oma talous pysyy hallussa.

Kuinka pikavippiä haetaan?

Pikavipin hakeminen on tehty helpoksi ja sen voi hakea nopeasti verkossa. Lainaa voi siis hakea missä ja milloin tahansa. Yleensä pikavipin myöntämiseen tarvitaan henkilötiedot ja maksutietoja. Jotkut rahalaitokset arvioivat myös asiakkaan takaisinmaksukyvyn tutustumalla taustatietoihin ennen lainan antamista.

Kun kaikki vaaditut tiedot on annettu, rahoituslaitos tekee taustaselvitykset ja arvioi hakemuksen. Jos hakemus hyväksytään, lainan saa heti tilille. Erilaisten pikavippien ehtoihin tulisi aina tutustua huolellisesti ennen vipin ottamista tai ehtojen hyväksymistä. Etenkin korkojen määrä ja takaisinmaksun aikataulu ja sen joustavuus on hyvä ottaa selville ennen lainan hakemista.

Pikavippi on nimensä mukainen

Pikavippi on nimensä veroinen: useimmissa palveluissa rahat saa tililleen heti, kun hakemus on hyväksytty. Siksi vippipalvelun sivuille kirjautumisesta aikaa rahan siirtymiseen tilille menee vain muutamia minuutteja.

Koska lähes jokaisella on nykyään älypuhelin, voi pikavipin hakea missä ja milloin tahansa. Kun kännykässä tai muussa mobiililaitteessa on toimiva Wi-Fi, voi pikavipin ottaa vaikkapa ulkomailta käsin tai missä tahansa, jos äkillinen menoerä yllättää.

Korko ja muut maksut

Pikavipin korko ja maksut vaihtelevat lainanantajasta riippuen. Yleensä pikavippi on korkeakorkoinen laina, mutta muutoksia korkoihin saattaa olla tulossa. Lisäksi pikavipeissä on usein myös erilaisia maksuja, joita voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu tai muut vastaavat maksut. On siis hyvä selvittää huolellisesti etukäteen, millaiseen lainaan on sitoutumassa ja kuinka kauan maksuaikaa sillä on. Jos lainaa ei voi maksaa ajoissa takaisin, voi aina pyytää joustavaa takaisinmaksua tai eräpäivän siirtoa.

Pikavippi on siis helppo tapa reagoida arjen yllättäviin rahareikiin, esimerkiksi kodin pienremonttiin, uuden auton hankkimiseen tai äkillisiin menoihin, kuten pesukoneen hankkimiseen tai harrastuskuluihin. Ennen lainan ottamista tulee kuitenkin tutustua huolella sääntöihin ja ehtoihin, jotka lainan ottamista sanelevat. Myös kyky lainan takaisinmaksuun tulee varmistaa jo etukäteen ennen lainan ottamista – oli kyseessä sitten pikavippi tai pidempiaikainen laina.