Erilaiset rahansiirtotavat netissä

blog

Rahan siirtämiseen on nykyään olemassa todella monia eri vaihtoehtoja. Rahaa voi lähettää kaverille Mobilepaylla, nettiostokset voi maksaa jälkikäteen Klarnalla ja toiselle puolelle maailmaa rahaa voi siirtää salamannopeasti vaikka PayPalilla.

Myös netissä toimivat rahapelisivustot tarjoavat useita erilaisia vaihtoehtoja rahan siirtämiseen. Vaikka rahaa tallettaisi kasinolle minimitalletuksen verran, ei siitä nykyään yleensä joudu maksamaan edes kuluja.

Mitä kaikkia vaihtoehtoja rahan siirtämiseen ja netin ostosten ja palveluiden maksamiseen nykyään oikein onkaan olemassa?

Tässä artikkelissa käymme läpi:

 • Erilaiset mobiilimaksutavat
 • Laskupalvelut, joilla ostokset voi maksaa jälkikäteen
 • Nettilompakot
 • Kryptovaluutat

 

Mobiilimaksaminen on tätä päivää

Puhelimella voi nykyään maksaa niin kaupassa kuin netissäkin. Siirsi rahaa sitten kaverille tai osti netistä, on Mobilepay yleinen näky.

Alun perin Danske Bankin kehittämä Mobilepay on todella yksinkertainen sovellus, joka toimii maksukortin ja siirron välissä lisäpalveluna. Palvelu on käyttäjälle täysin maksuton, ja sen avulla on mahdollista siirtää niin pieniä kuin isompiakin maksuja.

Myös usean suomalaisen pankin yhteinen Siirto on yleinen vaihtoehto. Tätä palvelua voi käyttää maksaakseen kavereille, mutta myös monessa nettipalvelussa.

Siirto eroaa Mobilepaysta siten, että se kytkeytyy suoraan käyttäjän pankkitiliin – eikä erilliseen maksukorttiin. Maksukortin tietoja ei siis tarvitse syöttää uudestaan esimerkiksi kortin vanhentuessa.

Yksi mobiilimaksutapa, joka tosin on nykyään harvinaisempi, on maksaminen puhelinlaskulla. Ainakin kotimainen Siru Mobile tarjoaa tätä vaihtoehtoa – voit tehdä ostoksen netissä, ja summa laskutetaan komission kera puhelinlaskulta.

Puhelinlaskulla maksamista varten on tärkeää tarkastaa, että operaattorin asetuksista on sallittuna maksulliset lisäpalvelut.

 • Mobiilimaksaminen on helppoa ja vaivatonta
 • Rahat siirretään joko maksukortin kautta tai suoraan tililtä
 • Tarjolla jo todella monissa verkkopalveluissa

Laskupalveluilla voit maksaa ostokset jälkikäteen

Ihmiset kaipaavat ostoksiinsa joustavuutta. Maksun pilkkominen useaan osaan ja/tai ostoksen maksaminen vasta toimituksen jälkeen onnistuu esimerkiksi ruotsalaisen Klarnan kautta.

Klarnan ideana on, että ostoksille saa lähtökohtaisesti tietyn ajan verran kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Jos ostokset maksaa tänä aikana, ei niistä joudu maksamaan mitään ylimääräistä Klarnan suuntaan.

Laskupalveluiden etuna on, että ostoksia ei tarvitse maksaa heti. Ne kuitenkin helposti kannustavat elämään yli varojen. Jos ostoksen jättää maksamatta ajoissa, on seurauksena tyypillisesti korkeat korot.

Jos tuotteita haluaa ostaa osamaksulla, voi muunlainen vakuudeton laina olla huomattavasti parempi vaihtoehto. Jos ostoksen kuitenkin maksaa kuluttoman ajan aikana, on laskupalvelu tietysti varsin oiva vaihtoehto.

Klarna ei ole ainut palvelu, joka tarjoaa mahdollisuutta maksaa ostokset jälkikäteen. Se on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin, ja käytössä todella monissa nettikaupoissa.

 • Laskupalvelut tuovat joustavuutta maksamiseen
 • Mahdollisuus hyödyntää kuluttomia ja korottomia maksuaikoja
 • Korot korkeat kuluttoman jakson jälkeen

Nettilompakot

Nettilompakot ovat netissä toimivia eräänlaisia nettipankkeja. Niissä voi säilyttää rahaa, ja niiden kautta voi maksaa ostoksia, mutta ne eivät tarjoa muita pankin ominaisuuksia.

Osa palveluista tarjoaa pelkästään pelkistetyt nettilompakko-ominaisuudet – näitä ovat esimerkiksi Skrill ja Neteller.

Toisissa nettilompakoissa taas on paljon pankkia muistuttavia ominaisuuksia, tai jopa pankkitoimilupa jostakin maasta. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Revolut ja Wise.

Nettilompakoiden ideana on, että rahaa voi säilyttää useassa valuutassa kätevästi netissä. Sieltä rahaa voi käyttää joko suorana siirtona tai esimerkiksi nettilompakkoon liitettävän maksukortin kautta.

Nettilompakot ovat hyviä myös silloin, kun pitää siirtää pieniä summia rahaa esimerkiksi toiselle puolelle maailmaa. Tai jos rahaa haluaa siirtää vaikka vain pienen summan pelattavaksi nettipelisivustolle, voi nettilompakko olla halvin vaihtoehto.

 • Helppoja ja turvallisia vaihtoehtoja
 • Saatavuus erinomaisella tasolla
 • Helpottaa kansainvälisiä siirtoja

Kryptovaluutat

Kryptovaluutat kasvattavat eittämättä koko ajan suosiotaan. Mediassa niistä on puhuttu etenkin räjähdysmäisen arvonnousun – ja heittelevien kurssien – takia, mutta mahdollisuudet nopeisiin ja edullisiin rahansiirtoihin ovat lähes rajattomat.

Kryptovaluuttoja käytetään myös silloin, kun ei haluta, että ulkopuoliset voivat seurata rahanliikkeitä. Kyseessä on usein täysin anonyymi maksutapa, jos välissä ei käytä mitään siirtopalvelua.

Kryptojen etuna on mahdollisuus siirtää pieniäkin summia kustannustehokkaasti. Ongelmana on kuitenkin vielä toistaiseksi saatavuus. 

Läheskään kaikissa paikoissa ei voi vielä maksaa kryptovaluutoilla, ja maine ailahtelevana valuuttana luo toki vielä ongelmia. Markkinoilla on lisäksi hurja määrä erilaisia kryptoja, joten sopivan valuutan valitseminen voi olla haastavaa.

 • Nopeaa, anonyymiä ja edullista
 • Heikko saatavuus
 • Kryptovaluutta kannattaa valita huolella