Miten turvallinen laina pikavippi on?

blog

Miten turvallinen laina pikavippi on?

Pikavippien eli lyhytaikaisten lainojen ottamista pidetään yleensä riskialttiina, sillä lainojen takaisinmaksuaika on nimensäkin mukaisesti lyhyt. Pikavippien tuomat riskit on kuitenkin mahdollista välttää, jos osaa ottaa lainojen vaatimukset huomioon. Yhtäkään lainaa ei tule ottaa hetken mielijohteesta, vaan asiaa kannattaa pohtia ensin. 

Pikavipin saamiseen ei juurikaan ole vaatimuksia

Monesti pikavipin saamiseen riittää, että lainanottajalla ei ole merkintöjä luottotiedoissa ja hänellä suomalainen osoite sekä pankkitili. Yleensä pidempiaikaisten lainojen sekä pankin vakuudellisten lainojen saamista varten on todistettava, että lainan pystyy maksamaan takaisin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vakituista työpaikkaa sekä tiettyä vuositulorajaa. Esimerkiksi asuntolainan ottamiseen pitää ensin säästää tietty summa itse ja vasta sitten voi ottaa lainaa asunnon ostamista varten. 

Koska pikavipin saaminen on helppoa, kynnys lainan ottamiseen on huomattavasti matalampi. Tämä ei kuitenkaan pelasta lainanottajaa riskeiltä, joita esimerkiksi lainan takaisinmaksuun liittyy. Ennen pikavipin ottamista on itse arvioitava rahallista tilannettaan sekä vertailtava erilaisia lainoja löytääkseen omaan tilanteeseen sopivimman. 

Riskit liittyvät ennen kaikkea lainan nopeaan maksuun

Pikalaina maksetaan lainanottajan tilille erittäin nopeasti, mihin liittyykin pikavipin suurin riski. Osa sortuu ottamaan pikavipin hetken mielijohteesta tutustumatta sen kummemmin lainan takaisinmaksuun tai korkoihin. Lainarahoja ei tämän seurauksena käytetä yleensä fiksusti. Vaikka rahkeet riittäisivät myös säästämiseen, laina toimii yleensä rahoittajana viihteelle oikeiden kulujen sijasta. Viihteestä voi saada osansa myös täysin ilmaiseksi Galaksino casino -sivustolla.

Laina on maksettava takaisin nopeasti

Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, sitä korkeammat ovat lainan korot. Jos tietää pystyvänsä maksamaan pikavipin ajallaan takaisin, ei lainan ottamisessa ole mitään ongelmallista. Valitettavan usein näitä asioita ei jäädä kuitenkaan pohtimaan. Pikavipin takaisinmaksuaika on yleensä 30-90 päivää, mikä ei ole paljon, jos on lainannut vaikka 500 €. 

Mieti siis, riittävätkö rahkeet lainan takaisinmaksuun, vai kannattaisiko mieluummin säästää tarvittavat rahat. Lyhyt takaisinmaksu ei tarjoa nimittäin ollenkaan joustoa tilanteeseen, jossa lainanottaja joutuu äkillisesti maksamaan yllättäviä kuluja. Vastuullisen rahakäyttäjän kannattaakin olla aina varautunut yllätyksiin, kuten hajonneeseen pesukoneeseen.

Ota huomioon nämä asiat ennen pikalainan ottamista!

Ennen pikalainan ottamista on siis otettava huomioon monia asioita. Vaikka kyseessä on pikalaina, ei lainaa pidä ottaa pikaisesti. Tutustu jokaiseen lainantarjoajaan huolellisesti ja mieti tarkkaan, millainen laina sopisi sinun tilanteeseen. Ehkä tarvitsetkin mieluummin kulutusluoton tai vakuudellisen lainan?

1. Tarve lainalle

Ennen pikavipin ottamista on hyvä miettiä, onko lainalle aidosti tarvetta. Meillä ihmisillä on monenlaisia tarpeita, joista oleellisimmat eivät maksa valtavia summia. Jos pikavipillä haluaa ostaa esimerkiksi uuden puhelimen, on ehkä parempi pysähtyä miettimään, että kenties vanha puhelin toimii vielä. Useimmissa tilanteissa riittää, että säästää rahat esineen ostamiseen muutaman kuukauden kuluessa. Auton tai asunnon ostamista varten on taas täysin omat lainansa. 

2. Rahallinen tilanteesi

Lainaa otetaan siksi, että sillä hetkellä tiettyyn palveluun tai asiaan ei ole varaa. Mieti kuitenkin huolellisesti, onko sinulla edes varaa ottaa lainaa. Pikavippien takaisinmaksuajat ovat niin lyhyet, että pitää olla varma siitä, että pystyy maksamaan lainan takaisin esimerkiksi seuraavasta palkastaan. 

3. Lainantarjoajan luotettavuus

Valitettavasti lainantarjoajien maailmassa liikkuu myös huijareita. Pahimmassa tapauksessa lainanottajalle ei kerrota pikavipin tiukista säännöistä ja ehdoista missään kohtaa. Tämä voi johtaa virhearviointeihin ja saattaa lainanottajan ongelmiin. Tarkista siis, että kyseessä on luotettava lainantarjoaja, joka seisoo sanojensa takana. 

Yhteenveto

Pikavipin ottamiseen liittyy siis riskejä, jotka on otettava huomioon ennen lainan ottamista. Yhtäkään lainaa ei oteta hetken mielijohteesta, vaan pidemmän pohdinnan tuloksena.